štvrtok 6. júna 2013

Aké potraviny obsahujú elektrolyty?


 Elektrolyty vysvetlil:

Elektrolyty zmluva svaly, vyrábať elektrinu, a presunúť kvapaliny a vody v tele. Niektoré príklady elektrolytov sú sodík, draslík, chlorid, uhličitan vápenatý a horečnatý. Elektrolyty sa nachádzajú v ovocných štiav, mlieka a mnohých druhov ovocia a zeleniny (napr. avokádo, zemiaky, banány).

Je možné, aby sa elektrolyt z mnohých zdravých potravín.

Koľko má niekto naozaj viete o elektrolyty? Slovo, elektrolyty, sa stal bežným označením v poslednej dobe, pretože mnoho ľudí, ktorí sú oboznámení so všetkými v súčasnej dobe populárnych športových nápojov. Možno ste čítali, že elektrolyty sú pre vás dobré, a sú dôležité mať k dispozícii, keď ste dehydrovaná alebo choré. Ale vec je, že keď ste chorí, sladké športové nápoje sú to posledné, čo vaše telo skutočne potrebuje. Vedeli ste, že môžete tiež získať elektrolyt z mnohých zdravých potravín?

Skutočná fakty o elektrolytov:

Elektrolyty sú kvapaliny, pevnej látky alebo plyny, ktoré obsahujú elektricky vodivé ióny a môžu byť merané pomocou laboratórnych štúdiách krvnom sére. Verejnosť nebola v skutočnosti vedomý elektrolytov do niektorej športové nápoje začal robiť nároky, ktoré obsahujú viac ako elektrolyty vody. Ľudia, ktorí pracujú, alebo sú fyzicky aktívne strácajú elektrolyty keď potom a musieť doplniť svoje elektrolyty získať ich energiu. Pot sa obvykle skladá z 99 percent vody a elektrolytov o jedno percento.

Typy elektrolytov:

Čo ste asi neboli povedal, je, že najlepším zdrojom elektrolytov je z potravy, a nie z sladených nápojov. Veľa zeleniny, a to buď v konzervách, čerstvá alebo mrazená zelenina, majú vysoký obsah elektrolytov, ako sú ovocie, chlieb a mlieko. Zemiaky (kaša so soľou, kedy je najlepšie), avacados, sušené ovocie, sójové výrobky, kokosové mlieko, červené a biele víno, chlieb a väčšina mäsa sú všetci dostatočné možnosti pre doplnenie vášho tela elektrolytov potreby. Avšak, môže nadmerný príjem anorganických síranov spôsobiť hnačku.

Slané potraviny môžu byť tiež použité pre výmenu elektrolytu sodného. Solené mäso, arašidy, maslo - všetky z týchto zdrojov sú tiež účinné pri výmene chlorid, ktorý je iný elektrolyt, ktorý môže byť stratená spolu s sodíka potením. Nadmerný príjem chloridu sodného môže spôsobiť vysoký krvný tlak, ktorý môže spôsobiť srdcové problémy, takže sledujte, koľko spotrebujú.

Draslík je elektrolyt, ktorý môže tiež dôjsť k strate potom. To možno nahradiť ovocie, ako banány, mliečne výrobky, orechy, zeleninu a mäso. Keď nahrádzaní jedlo sám, tam boli žiadne doložené alebo hlásené nežiaduce účinky, ale draslík náhrada pomocou doplnkov môže viesť k hyperkaliémii. Preťaženie draslíka môže viesť k náhlej smrti u osôb s otázkami zdravia obličiek alebo zlyhanie obličiek.

Pramenitá voda alebo voda z vodovodu neobsahuje elektrolyty. Ale voda so štipkou soli, cukru a múky pridal k tomu poskytne vášmu telu s množstvom elektrolytov.

Mylné predstavy o elektrolytov:

Nemali by ste piť veľké množstvo vody, aby re-hydratáciu sám seba, keď ste boli cvičenia. Skôr by ste mali piť malé množstvo vody, zatiaľ čo v rovnakom čase jesť energie bar načerpať elektrolyty. Športové nápoje sú načítané s cukrom, ale tam sú Somni bez cukru značky tam, keď sa pozriete na ne. Keď vaše telo je stále aktívny pri cvičení, bude to mať pevný čas pohlcujúce elektrolyty, kým ste zastavil na malú dobu odpočinku. Takže, keď ste sa zapojí do namáhavej fyzickej cvičenie, stačí sa v malom množstve vody, kým sa môžete dostať do bodu odpočinku na krátku dobu.

Výhody elektrolytov:

Ak vaše elektrolyty pravdu, zažijete menej svalové kŕče a kŕče, zvýšenú odolnosť a menšiu bolestivosť po tréningu. Ak sa zobudíte v noci s kŕčmi svalov alebo kŕče, stačí dať štipku soli do pohára s vodou a vypite niekoľko dúškov. Cez noc bude vaše telo doplniť svoje elektrolyty a nebudete mať rovnakú závažnosť kŕčov ďalší deň.

Upozornenie na elektrolytov:

Beef Jerky je vysoká v elektrolytoch, ale nemalo by sa jesť veľmi pravidelne. Karcinogénov sa nachádzajú v údených potravín, a to aj keď väčšina jedáci Beef Jerky nejedia dosť trhaný, aby ochorel, je stále dôležité jesť malé množstvo, ak ste cvičiť, ale nie viac ako pár krát týždenne. Beef Jerky je veľmi slaná, takže je skvelým zdrojom elektrolytov, ale nie je to skvelý zdroj iných živín.

Niektoré Homeopatické prostriedky pre doplňovanie elektrolytov:

Epsom soľ Namočte -

Ak chcete okamžite doplniť potrebné elektrolyty, vytvorte Epsom soli (sírany horečnaté) kúpeľa, ktoré umožňuje minerály vsiaknuť priamo do tela póry. Vložte 2 šálky soli Epsom v teplej kúpeli každý týždeň.

Hydratácia je dôležité -

Každý by mal piť veľa vody každý deň a môžete pridať lyžičku soli na každých 8 uncí vody pijete ako bonus, čo prispieva k správnemu rovnováhy elektrolytov. To je obzvlášť dôležité, aby zostali hydratované, ak budete pravidelne pracovať. Potenie a cvičenie vyčerpáva svoje elektrolyty, takže je potrebné, aby sa tieto opatrenia pred začatím akejkoľvek namáhavej aktivity.