štvrtok 6. júna 2013

Základy o zdravotné skúšky


 Veľa sa dá naučiť o stave pacienta počúvaním a pozorovaním tela pacienta. Niekoľko rutinné vyšetrenie môže pomôcť pri záchrane niečí život. Je dôležité, aby niečí celkové zdravie a pohodu dodržiavať pravidelných lekárskych prehliadkach. Tu je to, čo môžete očakávať, že pri vykazovaní pre rutinné vyšetrenie zdravotného stavu.

Ak chcete začať s, bude lekár potrebovať nejaké základné informácie o vás, takže budete musieť absolvovať zdravotnú históriu formulár. Budete požiadaní o alergiách na lieky, okolo operácie, ak existujú, a možno aj otázky o alkohole, tabaku a drog. Je dôležité, aby bol úplne úprimný vaše odpovede. Táto informácia je dôverná, a to môže byť užitočné pri určovaní príčiny akýchkoľvek podmienok, ktoré by mohli byť prítomné, alebo ktoré by mohli byť zabránené. Dokonca aj keď máte pravidelný lekára, ktorý vás dobre pozná, môže byť potrebné aktualizovať tento formulár ročne. Vaše alebo rodiny anamnéza môže zmeniť s každým rokom - rodič alebo súrodenec môže vyvinúť niečo, čo by mohlo mať vplyv aj vás. Niekedy môže byť náhle zasiahnutý nečakané zdravotný problém alebo chorobu. Informácie o tejto forme je pomáhať lekári pri určovaní, či by mohlo byť príznaky hroziacej komplikácií.

Potom, čo vaše papierovanie sa deje potom je, že budete sa prvýkrát stretol so zdravotnou sestrou a bude sa niektoré všeobecné informácie o vás. Budú zhromažďovať údaje o Vašej výšky, hmotnosti a krvný tlak, a v mnohých prípadoch mohla moč, alebo dokonca odobrať krv. To sa môže zdať podradné, ale tam je veľa informácií, ktoré sa možno naučiť nielen z krvi a testov moču na analýzu a kontrolu krvného tlaku, ale aj na základe informácií obsiahnutých v hmotnosti a výšky. Každá významná zmena týchto môže poskytnúť údaj o zdravotný problém rovnako.

Keď vám lekár prichádza ako prvý v miestnosti on alebo ona bude s vami prebrať, informácie, ktoré ste doposiaľ zhromaždené a nepýtať sa na viac skúmavé otázky týkajúce sa akejkoľvek zdravotnej oblasti, ktorá sa cíti môže byť problém. Keď potom začnú skúšku, lekár nielen počúvať systémov, ale budú tiež vyzerať a cítiť sa skontrolovať, či všetko vyzerá normálne. Väčšina lekárov má pacient nosiť šaty, aby mohli vidieť oblasti, ktoré sú v kontrolnej, pretože tam sú kožné problémy a zafarbenie problémy, ktoré môžu ukazovať na problémy.

Celkovo možno rutinné zdravotné vyšetrenie pomôže určiť nejaké vážne zdravotné problémy. Keď chytil dostatočne skoro mnoho vážnych zdravotných problémov možno liečiť úspešnejšie a mnohé môže byť dokonca vyliečiť.