štvrtok 13. júna 2013

Ideálny olej pre vašu pokožku - Nie, nie mazu!


 Jojobový olej je tekutý vosk ester zo semien jojoby v rastlinách. To bolo široko používaný od tej doby zákazu veľrýb olejov v USA v roku 1941, je lepšia ako veľrybí olejov v každom smere. Má vysokú stabilitu, pretože nie je ľahko oxidovať, a preto môžu byť skladované oddelene po dlhú dobu bez akéhokoľvek umelého konzervačné alebo chladiacim systémom. To udržuje ju čistú a bez akýchkoľvek škodlivých chemikálií, ktoré sa pridávajú do väčšiny výrobkov, ktoré používame dnes.

Možno ste si všimli, že tento olej je prítomný v naprostej väčšine zdravotnej starostlivosti alebo koženej výrobky dnes ako základné zložky, ako šampóny, hydratačný, slnečných obrazovky a je tiež bežne používané v kozmetickom priemysle.

  Prečo je tak široko používaný v týchto produktoch?

To má veľa výhod pre pokožku vďaka svojim vlastnostiam. Aké vlastnosti to má potom?

 Je antibakteriálne a protiplesňové. Rezy, vredy, modriny môžu byť ľahko liečené jojobového oleja, aby sa zabránilo infekcii. To podporuje rast nových buniek a tým urýchľuje proces hojenia. Ďalšie závažné problémy, ako sú vyrážka alebo ekzém môže byť tiež liečení s tým upokojiť a upokojuje pokožku okrem zabíjanie prípadné choroboplodné zárodky, ktoré by mohli vyhrotiť situáciu. Akékoľvek svrbenie spôsobené vyrážky môže byť uľahčené použitím jojobového oleja rovnako.

Pomáha ošetriť a boj vrások a jemných liniek na tvári. Hydratuje pokožku tak dobre, že nakoniec budú tieto linky a vrásky pomaly vytrácajú, a majú zníženú viditeľnosť. Ak máte nejaké strie na tvári, môžu jojobový olej tiež pomôcť slabnúť je preč.

Hydratuje pokožku veľmi dobre, najmä ak máte hrubú kožu. Pri aplikácii na kožu, jojobový olej rýchlo preniká hlboko do pokožky a póry a udržuje ju hydratovanú. Je to nemastné, a preto nespôsobuje "lesk" na kožu, ako iné hydratačný robiť. Extra konzervačné a chemické látky prítomné v hydratačný chýba v jojobového oleja. Vďaka tomu je vynikajúcou voľbou pre prirodzený zvlhčujúci prostriedok.

Jojobový olej lieči akné veľmi účinne. Dáva pokožke dojem, že je to už dosť a hydratovaná, že nie viac mazu by mali byť vyrábané. Ako viete, mazu je hlavnou príčinou akné, pretože upcháva póry a spôsobuje, že sa rozpáliť. To je tiež nekomedogénny čo znamená, že je bezpečné používať, aj keď ste akné náchylní, pretože neupcháva póry žiadne, na rozdiel od kožného mazu. To v podstate znamená, že menej mazu, menej útek. Je tiež veľmi pomáha s existujúcimi podmienkami akné zabíja baktérie v koži, ktorá spôsobuje zápal.

Pre existujúce jazvy po akné, môže jojobový olej pomôcť fade je preč, pretože podporujú rast nových buniek. Tieto nové bunky sa rýchlo nahradia tie staré a časom budú jazvy slabnúť.

Mnoho kožných produkty, ako hydratačné a pleťové vody obsahujú pH, ktorá je nevhodná pre kožu. Jojobový olej bezpečne obnovuje pleti prirodzenú hladinu pH. Vďaka tomu je bezpečné a je ideálny pre použitie na kožu.

Jojobový olej je veľmi bezpečný pre použitie pre všetky typy pleti, pretože je netoxický a pochádza priamo zo semien rastliny a je hypoalergénny. To znamená, že nedráždi pokožku, aj keď vaša pokožka je veľmi citlivá a môže byť bezpečne používaný v oblastiach okolo očí. To je ideálny pre robenie vecí, ako je odstránenie make-upu alebo mizne tmavé kruhy pod očami.

Je to výborný a veľmi účinný pre zrušenie známky starnutia. Jeho bohatá antioxidačné vlastnosti pomáhajú v boji proti účinkom voľných radikálov a podporujú mladistvý vzhľad.

Ak chcete, atraktívny vzhľad, jojobový olej vám, že zdravý lesk a dáva vzhľad mäkkú a zdravú pleť. Nespôsobuje mastnoty, pretože je nemastná.