utorok 11. júna 2013

Čo spôsobuje bruxizmom Or škrípanie zubov


 Škrípanie zubov je lekárska terminológia o chrup roznýtování alebo škrípanie zubov. Väčšina rodičov počuť svoje dieťa v spánku brúsenie zubov alebo škrípanie. To je bežné u detí, kde sú čeľuste zovreli počas hlbokého spánku. To môže byť spôsobené stresom, najmä v hyperaktívne deti. V niektorých prípadoch môže byť príčinou mletie zubov nesprávnym zubov alebo napríklad zmierniť bolesť z rozvíjajúcej sa zuba. Avšak väčšina detí vyrastie to a nakoniec zmizne.

Avšak, tam sú škodlivé účinky ostrením zubov, ktoré môže viesť k podráždeniu ďasien a zubov. Škrípanie zubov môže tiež spôsobiť zub na trhliny alebo čipu, ktoré sú príčinou citlivosti zubov. Tým sa následne vystaviť koreň vnútri zuba a tiež spôsobiť zubný kaz. Iné príčiny tohto stavu sú zdravotné podmienky, ako mozgovej obrny. Napriek tomu najčastejší dôvod pre toto je ešte zdôrazniť, aj keď väčšina odborníkov stále nemôže zaostriť hlavnú príčinu tohto stavu.

To, čo väčšina odborníkov pozorovať je, že deti, ktoré sú pod veľkým napätím alebo zlosť zažije škrípanie zubov v spánku. To je v bezvedomí správanie, ktoré je výzva stresujúce činnosti vykonávané počas dňa. Hádka s súrodenca alebo dokonca starať o školských skúšok môže spôsobiť to. U dospelých môže mletie zubov alebo čeľusti zaťaté dodržiavať jednotlivci, ktorí dvíhanie závažia v posilňovni, alebo dokonca v práci. Zdvíhanie ťažkých bremien môže viesť k vážnym zubov a ďasien problémy a dá vyhnúť tým, že používa chránič zubov.

Deti, ktoré zažijú škrípanie zubov môže zostať nepovšimnuté. Niektoré príznaky patrí bolesť bruxizmom čeľuste, bolesť na tvár ráno, bolesť pri žuvaní a dreňou počas spánku. Ak vaše dieťa prežíva tieto príznaky, poraďte so svojím zubným lekárom, ktorý potom môže byť schopný odporučiť ochranný náustok pre najhoršie prípady. Môžu tiež kontrolovať škody na zuby, ktoré je spôsobené tým, ostrením zubov.

Napriek tomu pre niektorých môže byť liečba byť len tak jednoduché, ako pomôcť vášmu dieťaťu relaxáciu počas spaním. Možno s teplou kúpeľ alebo ich čítanie rozprávky pomôže ich myseľ pobyt od stresujúci zážitok alebo činnosti počas dňa. Avšak vo väčšine prípadov sa zuby brúsenie ísť preč, keď deti stratí dostať svoje stále zuby. Ale ak vaše dieťa bude aj naďalej problémy so bruxizmom, obráťte sa na lekára alebo zubného lekára, pretože môže byť tiež príznakom iných zdravotných problémov, ktoré bude potrebovať inú liečbu, ktorá nesmie byť v súvislosti s akoukoľvek zubné alebo ústnej časti konania.