utorok 11. júna 2013

Čo je vred bolesť?


 Začnú ako malé biele bodky niekde vnútri pery. Je zrejmé, a tam môže byť nejaké menšie dráždenie, ale nie je to nič nemôžete uniesť. Rýchly posun vpred dva alebo tri dni, a že len málo slaninkový sa teraz zväčšila vo veľkosti. Ešte horšie je, že bolesť sa násobí.

Ak trpíte nich v pravidelných intervaloch, potom asi viete, čo hovorím. Hovorí sa vred vredy, a tí, ktorí tú smolu, že trpí nich bude v stálej bolesti po dobu, že posledný.

Vredy sú tiež známe ako vredy v ústach a vo vedeckej komunite ako aftózna vredy. Spoločné charakteristiky týchto rán je biely alebo sivastý koleso na oválny tvar zarážky v postihnutej oblasti. Obvod rany javí ako červenkasté halo.

Vred vredy môžu tvoriť v takmer akejkoľvek oblasti v interiéri úst. Najčastejšie sa objavujú pod Vašim spodnú peru. Niekedy sa tvorí vo vnútri vašej tváre. Na ďalších vzácnych príležitostiach, oni tvoria na ďasná.

Bez ohľadu na to, kde sa objaví, idú spôsobiť bolesť. Budú liečiť na vlastnú päsť asi dva týždne. Do tej doby, budete musieť zmieriť s konštantnou zhoršenie. Dokonca aj jednoduché rutiny, ako je jedle a čistenie zubov sa môže stať nočnou morou. Dokonca aj vzduch nadviazanie kontaktu s ranou môže spôsobiť bodavú bolesť.

Vred vredy sú stále trochu lekárskeho tajomstva. Nikto vlastne nevie príčinu nich. Niekedy sa tvorí, keď ste omylom uhryznúť do pery, alebo prostredníctvom nejakého iného fyzického kontaktu. V týchto prípadoch je príčina zrejmá. Inokedy sa objavia z ničoho, a premýšľate, pre seba, "ako na zemi sa to stalo?"

Niektoré výskumy naznačujú, že nedostatok vitamínu môže byť vinník v týchto prípadoch. Pridanie viac vitamínu B12, železa a kyseliny listovej, môže byť pomoc. Jesť viac potravín, ktoré obsahujú prírodné tieto živiny, alebo pri doplnení bude touto otázkou zaoberať. Citlivosť na niektoré potraviny, napríklad s pikantnou jedla, alebo ovocie s vysokou koncentráciou kyslých môže tiež spôsobiť bolesť rozvíjať. Príliš veľa stresu, a nie dostatok spánku môže byť ďalšie faktory.

Myslíte, že nemusíte dať do bolesti. Existuje liek, ktorý si môžete kúpiť v miestnej drogérii. Niektoré z nich patrí ústne gély, ktoré by bolo možné použiť na zmiernenie bolesti. Reliéf je dočasná, ale určite to pomôže. Odporúčam vám pozrieť sa do týchto prostriedkov, rovnako ako domácej liečby.