štvrtok 13. júna 2013

Hmatová ako rozhranie pre biomedicínskeho inžinierstva simulácie


 V posledných niekoľkých rokoch, ľudské a počítačové prepojenie bolo cez vizuálne a zvukové. Teraz, ako čas ubiehal ďalej, mohli ľudia komunikovať s počítačom prostredníctvom hmatu. Len si predstavte, že ak by ľudia mohli komunikovať s počítačom, prečo nemôžete počítač reagovať späť na človeka prostredníctvom kontaktu alebo sa cíti?

Tento koncept nás vedie k pojmu "Hmatová interface '. S týmto pokrokom, že máme schopnosť cítiť objekt, získať zmysel svojho tvaru, jeho teplota, cíti svoju váhu a povrchovú štruktúru.

Haptická intefacing vedú k pokročilej simulácie. Zariadenie Hmatová odozva a podpora užívateľov softvér povolenia cítiť a manipulovať trojrozmerné virtuálne objekty. V dôsledku toho sa vytvárajú umelé prostredie s počítačmi pomôcť PF a softvér a prezentované užívateľovi tak, že sa zdá, a to ako v reálnom prostredí.

Hmatová prepojenie by sa digitálne modely, ktoré majú byť sondoval a cítil užívateľmi a konkrétne v lekárskom svete, zo strany študentov medicíny. Tieto simulácie by sa znížiť náklady a poskytnúť stážistom skúsenosti s najrôznejších patológiou. Tieto simulácie pomáhajú poslucháča opakovať, chirurgické postupy, znovu a znovu bez nutnosti mŕtvoly. Tieto pokroky v čele Haptická prepojení na odbočenie z rôznych biomedicínskych aplikáciách.

Virtuálna realita na operáciu viesť k chirurgickej plánovanie, chirurgické skúške telemedicína a Tele chirurgia. Nová koncepcia chirurgia Tele by prítomnosť vysoko špecializovaných lekárov dostupné akejkoľvek časti sveta. To by nielen šetrí čas, ale zachráni životy miliónov ľudí. Vďaka tomuto úspechu, boli by sme otvoriť novú kapitolu v prepojení človeka s počítačom.

V chirurgii teľa, že chirurg a pacient je v dvoch rôznych kútov sveta, ale stále operácia môže byť vykonaná s rozvojom hmatové prepojenie. Tu chirurg bude v prevádzke v priebehu manévru, kde sa lekári mohli cítiť a vidieť pacienta realisticky. Robot bude prevádzka pacienta a zodpovedajúce spätná väzba by byť prijímané prostredníctvom Haptická zariadení operatérom a operácia môže byť vykonaná.

Rozvoj hmatového prepojenie sa ukázala byť veľkým prínosom v oblasti biomedicínskeho inžinierstva. Veľmi zložité operácie môžu byť vykonávané prostredníctvom Haptická zariadení a môžu byť kontrolované za prípadné chyby pred vykonaním vlastnej operácie.