štvrtok 13. júna 2013

Dobre Fed Head


 Je 2:00 ráno, a vy ste hore, čo sa zdá ako hodiny. Tie boli v poriadku, keď si šiel do postele, ale po chvíli sa prebudil a bolo to. Nemôžete nájsť si pohodlné miestečko, bude vankúš nefunguje, a vaša myseľ sa začala obávať nad všetkým od mierne desivé absolútne desivé. Najhoršie zo všetkého to vyzerá, že by to mohlo pokračovať celú noc.

Boli ste okolo tohto bloku predtým, a budete mať pár trikov, ktorí pracovali v minulosti. Môžete stlmili termostat, zhlboka dýchať, počítať všetko, na čo si spomeniete. Môžete sa dokonca povedať svoje čestné vyhlásenie, a opakujte nejaké obľúbené písma. Nakoniec vstať a zapnúť počítač, ale nič nefunguje! Tie sú až, a nie je tam žiadny spánok vlny, aby sa chytil.

Čo teraz robíte? Čo na svete je zle?

Skôr než dáte do zúfalstva ďalšie bezsenné noci, zastaviť a zvážiť, čo ste jedli dnes večer.


Možno ste dobre najedli celý deň (alebo ani nie!), Ale to, čo ste jedli počas posledných pár hodín pred spaním môže výrazne ovplyvniť, ako spíte.

Váš večer by vyzeral asi takto:

Stretol ste sa nejaké kamarátmi na oslavu TGIF po práci. To snáď nie príliš oddávať - ​​len pár pohárikov, a niektoré čipy a ponorte keď máš hlad. V čase, keď ste odišli, vy ste sa zdá, že majú moc chuť k jedlu, a tak ste sa rozhodli utrácať na zmrzlinu liečiť a nazývať to večer. Alebo možno ste zobral pizzu pre pokojný večer doma, čumí na televíziu a potom si užil pár drinkov a krabicu vášho obľúbeného cukroví so starým filmu. Ty si šiel do postele a vystupujú v pohode ... ale teraz, o niekoľko hodín neskôr - Si a noc je preč zlé.

Čo sa stalo? Máš cukru vysoká, a keď došiel cukor, váš mozog šiel do výberov.

Váš mozog používa špeciálnu verziu cukru-glukózy-robiť svoju prácu. Spánok je doba odpočinku pre vaše telo, ale mozog stále pracuje tvrdo a nie len snívať, a to buď. Váš mozog má poskytnúť všetko, čo potrebujete spať, pohybovať vaše spánkové cykly, aby všetky sanačné a liečenie úpravy vašich buniek, a to preskupiť a upratovanie všetkého, čo sa naučil cez deň, takže " ll byť čerstvé, organizovaný a je pripravená ísť do rána.

Pre napájanie všetku tú prácu, váš mozog potrebuje glukózu. A regulovať, aby glukózu celú noc, budete potrebovať prúd pomaly uvoľňujúcich sacharidov, s trochou bielkovín založenia držať veci v pokoji.

Ale keď ste v balení prázdnych kalórií, a to najmä, keď pridáte alkohol do mixu, váš mozog nasáva všetko pre rýchle cukru vysoká, že vás nechá ospalosť. Budete spať - ale keď vysoké vyhorí, tak pustíte do mozgu glukózy priepasti. Prázdne, rýchlo horiace cukry sú vyčerpané a vaša zlá mozog je vľavo s ... nič.

V prípade núdze môžete zachrániť deň (alebo noc!), Ak sa dostanete hore a jesť nejaké retardované sacharidy, ako celozrnné pečivo, možno s malým množstvom bielkoviny arašidové maslo spomaliť. Táto stratégia však pri ktorom je riziko pre budovanie zvyk nočného prejedania a nočné stravovanie je istý plán obezity a spánok-cyklus katastrofy. Takže aj keď to môže byť dobrý-shot opraviť, najlepší kurz je naplánovať svoj jedálniček tak, že máte tú správnu výživu pre zdravý spánok.

Teraz je to pravda, že zdravé stravovanie by mal byť celý deň záležitosť, ale budeme sa sústrediť na potraviny, ktoré podporujú vás váš mozog je nočnú prácu.

Cieľom vašich možností večerné jedlo je uvoľniť "dobrý pocit, zdravý spánok" neurotransmiterov (poslovia, ktoré vysielajú inštrukcie prostredníctvom svojho mozgu a tela), takže môžete ísť spať a mať všetko, čo váš mozog bude musieť pracovať aj celú noc . Budete potrebovať glukózu na energiu, rovnako ako živiny pre budovanie a obnovy. Za to, že budete potrebovať bielkovín a rovnováhu komplexných sacharidov.

Proteín je pevným základom. To zahŕňa mäso, ryby, vajcia, dokonca aj tvaroh a orechy. Fazuľa môžu byť súčasťou proteínovej zmesi, ale nefungujú samy o sebe. Potrebujete tiež nejaké dobré, retardované sacharidy-na nižšej kalorickej komplexných sacharidov. Sú zeleniny ako brokolica, paradajky, avokádo a špargľou a ovocia, ako sú pomaranče, melónu a ananásu, rovnako ako hnedá ryža, celozrnné pečivo, sladké zemiaky. Niektoré z potravín, vyššia bieleho cukru ako biele zemiaky, biela ryža, biele pečivo a môže byť v poriadku, ak budete mať dobrú rovnováhu s farebnými, pomalší uvoľňovanie voľby.

Potom tam sú jednoduché cukry. Tí, ktorí sú "zábavné potraviny", ktoré máme radi. Nie sú to všetko sladké, ale všetci nám rýchly cukor vysoká mozgu náhlenie a potom padajú nás priamo dole do mozgu glukózy priepasti. Môžete mať niektoré z týchto super-cukrov veci, ako je víno, pivo, zemiakové lupienky, praclíky, ryžové koláčiky, sušienky a zmrzlina - tak dlho, ako ich máte v moderovanie. Budú uvoľniť veľa cukru, rýchlo extra, a, môžete pociťovať ospalosť a spokojný ... na chvíľu.

Ale cukrom vysoká, mozog náhlenie potraviny nemôžu samostatne. Ak chcete spať dlhšie ako hodinu alebo dve, zábavné potraviny majú byť zjesť v hornej časti - okrem - vaša zdravých sacharidov a bielkovín. (A keď chcete používať svoj mozog myslieť jasne, budete chcieť preskočiť tieto voľby vôbec.)

Dokonca aj keď ste radi, že spadajú do nemoty, cukru vysokej zábavné potraviny nie sú náhradou s pozvoľným uvoľňovaním, mozog-držať potravín. Bez Posilňujúce moc dlho pôsobiacich proteínov a sacharidov s pozvoľným uvoľňovaním, budete skončiť hneď späť, kde ste boli, hore uprostred noci, s vašou vyčerpané, sladené-out mozog lapal pre výživu ako breh ryby lapal pre vzduch, zatiaľ čo vy flop okolo postele.

Takže urobiť nejaké vedomej voľby pre zdravý spánok. Nechajte svoj mozog, čo je potrebné pre dobrý nočný prácu, takže sa môžete dostať dobrý nočný odpočinok!